Waarom een crowdfundings actie voor Occultfest 2017?

We krijgen elk jaar meer afkeer tegen het aanvragen van subsidies en het samenwerken met organisaties die de belangen voor muzikanten en overige vrijdenkers maar beperkt behartigen. Het is tijd voor een alternatief dat beter aansluit op de huidige participatie maatschappij.

Wij willen gewoon een leuk weekend voor onze bezoekers organiseren en aankomend talent een podium bieden.

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg.

Het ontbreken van inlevingsvermogen bij de toenmalige uitverkorenen  leidde uiteindelijk tot de beeldenstorm waar menig heilig huisje het moest ontgelden.

Door dingen ook eens van een andere kant te bekijken zie je meer overeenkomsten dan verschillen, meer kansen dan problemen en wint het vertrouwen van de angst en de afgunst.

De harde kern vrijwilligers inclusief bestuur organiseren een eventueel Occultfest naast hun werk, gezin en dergelijke.

Het moet dan wel een aardigheidje blijven en kunnen we zeker hulp gebruiken.

Want laten we het in godsnaam gezellig houden!

Van daar:

 
  

Tevens zou het zonde zijn de ervaringen met de crowdfunding voor Occultfest 2016 https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/occultfest2016/  niet te gebruiken voor een campagne voor Occultfest 2017.

Het doel van Stichting Occultfest is altijd geweest om bands met talent en enthousiasme een steuntje in de rug te geven. Mede afhankelijk van de groei en krimp van de reserve pot vullen wij deze aan met duurdere en commerciëlere bands om de programmering zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zodat alle bands hun bekendheid optimaal kunnen vergroten.  Helaas zien we  het verhogen van de  gemiddelde gages de laatste jaren onvoldoende terug in de bezoekers aantallen. Ook in de evaluatie  die we jaarlijks  houden onder onze vrijwilligers bezoekers worden de  bands met gage wens maar gering meer genoemd dan de bands die belangeloos mee werken .  Wel roemt men over het algemeen de goede sfeer, de keuze voor aankomend talent en onze billijke prijzen.  Circa een derde geeft aan ook gerust extra te willen betalen voor specifieke bands. Helaas is de deelname te gering om hier keiharde  conclusies aan te verbinden.

Daarom vragen we jullie dit jaar ons te helpen bij de promotie van onze crowdfundings campagne, je te verbinden aan één van de vrijwilligers vacatures of ons te sponsoren.

Als dank krijg je inspraak in de programmering.

Het Platform is  http://www.voorjebuurt.nl

Het platform krijgt 5% en de rest investeren we in Occultfest 2017

Meer info: https://www.voorjebuurt.nl/algemene-voorwaarden

Klik hier en help ons de 16e editie van een uniek en authentiek Occultfest te organiseren en beslis mee welke bands er op Occultfest 2017 spelen.

Bij vragen of opmerkingen kunt u ons altijd bellen op 06-54607891

Alvast bedankt.

Beauty is in the eye of the beholder.