Toelichting camping:

Bij enkele mensen is wat onduidelijkheid ontstaan over wat er wel en niet is toegestaan en wat de achterliggende gedachte is van dit verschil met andere festivals met camping. Graag willen wij hierover wat duidelijkheid verschaffen.

Stichting Occultfest heeft zich ten doel gesteld om alternatieve muziek te promoten. Doordat er zowel op vrijdagavond als op zaterdag bands optreden willen wij onze bezoekers de mogelijkheid bieden om te overnachten op een camping. Tevens kan er hierdoor tot diep in de nacht door gefeest worden, terwijl er niemand met drank op achter het stuur hoeft te stappen. We vragen hier vanzelfsprekend een kleine bijdrage voor.

Echter is de camping enkele jaren geleden veranderd in een enorme berg afval. Ondanks de uitgedeelde afvalzakken en de geplaatste afvalcontainers is het blijkbaar voor velen teveel moeite om hun eigen afval op te ruimen. Ook wij krijgen elk jaar te maken met stijgende kosten zoals bijvoorbeeld de afvalverwerker, en we willen het festival toch graag laagdrempelig houden. Dan is het extra wrang als wij (vrijwilligers inclusief bestuur) na een intensieve werkweek op zondag:

  • 1. het afval op moeten ruimen van meegebrachte etenswaren die niet op Occultfest zijn gehaald (denk ook aan pizzadozen en plastic bakjes van afhaal- en fastfoodrestaurants)
  • 2. Stichting Occultfest ook nog eens moet gaan betalen voor het afvoeren van al dit meegebrachte afval.

Het is geen probleem dat de op het terrein gekochte consumpties op de camping genuttigd worden. Tevens zal bijvoorbeeld een appeltje op zijn tijd gedoogd worden.
We zijn ons er van bewust dat men op andere, veelal commerciële, festivals met camping wel eigen eten en drinken mee mag nemen. Hier staat echter ook een andere vergoeding tegenover die bij de prijs van je festivalkaartje is inbegrepen en tevens is de camping niet op slechts 50 meter vanaf het podium. Om de campingbezoekers tegemoet te komen blijven de prijzen voor consumptiemunten gelijk. Op deze manier kan men tegen billijke prijzen eten en drinken kopen op het festivalterrein gedurende het gehele weekend tot diep in de nacht. Ook voor een drinkwatervoorziening wordt gezorgd, en natuurlijk is er op zaterdag- en zondagochtend gratis ontbijt.

 

De camping is altijd een belangrijk onderdeel van Occultfest geweest en zal dit ook zeker blijven. Helemaal in het begin bestond er zelfs de leus “Kom naar Occultfest en neem een tent en een krat bier mee”. Helaas lusten en verteren schapen (de autochtone bewoners van het terrein) geen glas, blik en plastic. Zij zullen met helse pijnen sterven indien zij dit opvreten. Omdat het blijkbaar niet mogelijk was dat iedereen zijn lege flesje weer inleverde/opruimde en het opruimen van glasscherven uit gras niet te doen is, moesten we glas helaas al zeer snel geheel verbieden.Helaas dwingen de huidige financiële tijden en mentaliteit van de mensen ons er toe de regels nog verder aan te scherpen. Elk festival zal zo zijn pluspunten en minpunten hebben, deze dient dan ook ieder voor zichzelf ten opzichte van elkaar af te wegen. Tevens kan een ieder net als ons (vrijwilligers inclusief bestuur) overwegen om Occultfest om te zetten naar een gratis hobby.

 

Bij vragen of opmerkingen zijn kunt u ons altijd e-mailen of bellen. Contactgegevens occultfest

Terug naar F.A.Q