Steun ons in de strijd voor artistieke vrijheid

We krijgen elk jaar meer afkeer tegen het aanvragen van subsidies en het samenwerken met organisaties die de belangen voor muzikanten en de artistieke vrijheid maar beperkt behartigen. Het is tijd voor een alternatief dat beter aansluit op de huidige participatiemaatschappij.

Ondertussen hebben we een inventarisatie gemaakt op het gebied van crowdfunding. Hieruit blijkt dat een deel van ons publiek hier aan mee wil werken, maar we krijgen geen eenduidig  antwoord op de vraag welke eventuele headliner wij hier aan kunnen koppelen.

Vandaar ons idee terug te gaan naar onze beginjaren, waar we geen enkele band vooraf een gage boden. Destijds kregen bands afhankelijk van het geld wat er overbleef een vergoeding achteraf. Hierdoor ontstond er een gezamenlijk doel om het Occultfest te promoten en tot een succes te maken.

Aangezien de gemiddelde leeftijd van de organisatie van Occultfest steeds hoger wordt, hebben de veel van ons naast hun werk ook een gezin welke hun aandacht verdiend. Hiernaast daalt ook het aantal optredens waaraan we de overtuigingskracht van bepaalde bands op het publiek enigszins objectief kunnen beoordelen.

Het doel van Stichting Occultfest is altijd geweest om bands met talent en enthousiasme een steuntje in de rug te geven. Mede afhankelijk van de groei en krimp van de reservepot vulden wij deze aan met duurdere en commerciëlere bands om de programmering zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat alle bands hun bekendheid optimaal konden vergroten.  Helaas zien we  het verhogen van de  gemiddelde gage onvoldoende terug in de bezoekersaantallen en onze evaluatie/enquête  die we houden onder onze bezoekers.  De deelname is helaas te gering om hier keiharde  conclusies aan te verbinden. Maar wel roemt men over het algemeen de goede sfeer, de keuze voor aankomend talent en onze billijke prijzen.  Circa een derde geeft aan ook gerust extra te willen betalen voor specifieke bands.

Vandaar het idee om bands die NIET belangeloos kunnen en willen optreden de mogelijkheid te bieden om middels crowdfunding hun gewenste gage te vergaren. Occultfest biedt deze  crowdfunders gratis entree + een korting op camping en festivalshirt. Hiermee kan men voor een zeer geringe investering direct en zonder tussenkomst van derden  hun geliefde band steunen.  Lukt het niet tijdig het geld bij elkaar te krijgen of treed de band niet op, dan stort het crowdfundingsplatform  in principe direct het geld terug naar de crowdfunders.

Ondanks dat het in de geschiedenis van Occultfest nog niet is voorgekomen, is het nooit uit te sluiten dat er omstandigheden kunnen ontstaan die het (volledig) terugbetalen aan de crowdfunders ondanks het  annuleren van het optreden niet wenselijk maken.

Omdat de bandcommissie van Occultfest het bestuur adviseert inzake de programmering dienen de bands zich wel eerst aan te melden via www.occultfest.nl. Hiermee worden alle bands automatisch voorgesteld aan de gehele bandcommissie nadat ze hun aanmelding hebben bevestigd via de link in de email die ze van ons ontvangen.

De bands met voldoende interesse binnen de bandcommissie worden benaderd met meer info.

Bands die zich dan belangloos hebben aangemeld zijn dan in principe reeds onder voorbehoud geprogrammeerd. Bij de bands die zich als niet-belangeloos hebben aangemeld dienen dan in overleg en met hulp van ons een crowdfundingscampagne op te zetten.

Het Platform is www.voorjebuurt.nl

Het platform krijgt 5% van de streefbedrag de rest gaat naar de band.

Meer info: https://www.voorjebuurt.nl/algemene-voorwaarden

De band mag onderstaande beloningen vanuit Stichting Occultfest bieden en deze eventueel aanvullen met ‘bijvoorbeeld CD’s, bandshirts, busreis vanuit jouw buurt naar Occultfest.

Minimaal 5 euro =

Band …. op Occultfest 2016

Minimaal 10 euro=

Band …. op Occultfest 2016+ 1 persoon gratis entree festival weide op dag van spelen

Minimaal 15 euro=

Band …. op Occultfest 2016+ 2 personen gratis entree festival weide op dag van spelen

Minimaal 15 euro=

Band …. op Occultfest 2016+ 1 persoon gratis entree beide festivaldagen.

Minimaal 20 euro=

Band …. op Occultfest 2016+ 2 personen gratis entree beide festivaldagen.

Minimaal 20 euro=

Band …. op Occultfest 2016+ gratis entree beide festivaldagen + 5 euro korting op de camping en of 5 euro korting op festival shirt/sweater.

LET OP! De campagnes kunnen pas worden aangemeld na akkoord bandcommissie

Klik hier om je tot 20 maart 12:00 aan te melden als band

Contact:

Winanda Altena

06-54607891

See you @ Occultfest 2016